Kunstnernes Hus Kino
SØNDAG 22. oktober kl. 19:00

Billettlink her.
Billetter kan også kjøpes ved inngangen.

Kunstnernes Hus Kino lanserer første utgave av programserien Kunstnerportrettet. Filmene vi har valgt til denne serien gir overraskende innfallsvinkler til ulike kunstnerskap og problematiserer det tradisjonelle «genidyrkende» portrettet.
Programserien er støttet av Fritt Ord

Where is Rocky II 
Frankrike 2016/Lengde: 1 t 33 min /Regi: Pierre Bismuth

Om filmen
I en blanding av dokumentar, fiktive historier og metafortellinger forsøker kunstner og Oscar-vinner Pierre Bismuth å finne en skulptur av den renommerte amerikanske kunstneren Ed Ruscha. Skulpturen, med tittelen Rocky II etter Sylvester Stallone-filmen, skal være en falsk stein laget for å se akkurat ut som den virkelige blant dem som ble plassert i Californias Mojave-ørken på slutten av 70-tallet. Ruscha har ikke snakket offentlig om arbeidet og det er heller ikke nevnt i hans verkskataloger. Bismuth hyrer inn en privatdetektiv og Hollywood-skribentene D.V. DeVincentis, Anthony Peckham og Mike White for finne sannheten om den mystiske steinen. Resultatet er et nyansert og underholdende sammenstøt mellom ulike filmtradisjoner.

 

Om regissøren

Pierre Bismuth (1963) er fransk billedkunstner og filmskaper. Han jobber med maleri, skulptur, collage, video, performance, musikk og film. Aller mest kjent er han kanskje likevel for å være medforfatter av Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) som han vant Oscar for beste manus for sammen med Michel Gondry og Charlie Kaufman. Where is Rocky II er Bismuths første langfilm.

Share →