W17 Åpent Atelier

Åpning torsdag 20. september kl. 19-21

Åpent påfølgende fredag, lørdag og søndag kl. 14-16

Are Blytt
Marianne Hurum
Synnøve G. Wetten

Are Blytt vil under Åpent Atelier vise utstillingen Blomstene og bokhyllen, som består av nye arbeider fra oppholdet på W17. Arbeidene utforsker og tøyer både de visuelle og intellektuelle mulighetene innenfor maleriet. Mens serien Hortencia flørter med det figurative og klassiske oljemaleriet går serien Abstraktionen des Bücherregals (norsk: abstraksjon av bokhyller) mot det abstrakte og modernistiske. Hortencia er variasjoner rundt et snapshotfotografi av hortensiabusker fra hagen til kunstnerens bror på Manhatten, mens Abstraktionen des Bücherregals befinner seg i grenselandet mellom maleri og installasjon inspirert av bokhyllen som et objekt for lagring av kunnskap og viten. Det første bildet i denne serien kan for tiden sees på Høstutstillingen 2012.

Are Blytt (f. 1981, Bergen) har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim. Han har nylig stilt ut ved Galleri Trafo i Asker (2012), The Agency Gallery i London (2011), Kobe Biennale i Japan (2011), Telemark Kunstnersenter i Skien (2010), Projekt 0047 i Oslo (2008) og Galerie Perpetuell i Frankfurt (2008).

Marianne Hurum vil vise en serie skulpturer på Åpent Atelier. Skulpturene har to formale og estetiske utgangspunkt; blindrammer og interiør. Hun anvender former fra bordben, dørstoppere, håndkleholdere og blindrammer i enkle, tredimensjonale arbeider. Noen skulpturer heves opp av former som påminner om overdimensjonerte dørstoppere trukket i lilla lær. Dukvekter, en kashmirjakke og kanelstenger dukker også opp i de ulike formale konstellasjonene. Videre er det på åpningsdagen lansering av Hurums fanzine om skulpturer utgitt av Torpedo Press, med et opplag på 200 eksemplarer.

Marianne Hurum (f. 1978) jobber med maleri, skulptur, tekst og fotogrammer. Hun er utdannet ved Konsthøgskolan i Malmø, Kunstakademiet i Oslo og UIC i Chicago. Det siste året har hun hatt soloutstillinger på Lothringer13_Laden i München, Trafo Prosjektrom i Asker, ONO i Oslo, NoPlace i Oslo og Galleri Christian Torp i Oslo, samt gjennomført et offentlig kunstprosjekt. Hun er for tiden styreleder i Unge Kunstneres Samfund.

Synnøve G. Wetten har benyttet atelieroppholdet på W17 til å fortsette sine undersøkelser rundt kompleksitet knyttet til identitet og kjønn. Undersøkelsene inngår i et bevegelig arkiv bestående av maleri, videomateriale hentet fra YouTube, tekstmateriale samt fotoprints som manifesterer en rekke kryptiske og transparente forbindelser. Panoreringer og meditasjoner rundt individet og hva som konstituerer et vi, fremstår som en sentral drivkraft i det ekspanderende arkivmaterialet.

Synnøve G. Wetten (f. 1978) er utdannet ved Malmö Kunstakademi og Akademi der Bildenden Künste Wien. Hun har blant annet vært representert på Kunsthall Oslo (2011), Performative excavation / Gøteborg International Art Biennial (2011), Galerija Miroslav Kraljevic (2008), Hannover Kunstverein (2007), og har hatt separatutstillinger på Galleri St Gertrud/ SE (2011), Tidens Krav (2011) og Galleri USF (2009). Hennes tekster ble nylig utgitt i antologien ”Gruppe 12” på Kolon forlag (2012).

W17 er et atelierprogram initiert av Bildende Kunstneres Hjelpefond i samarbeid med Kunstnernes Hus. Prosjektet pågår fra 2008 til 2014, og tilbyr atelierer, produksjonsstøtte og visningsmuligheter for norske kunstnere eller kunstnere som er virksomme i Norge. Under oppholdet utarbeider kunstneren et prosjekt som presenteres gjennom åpne atelierer. Atelierprogrammet tilbys tre kunstnere av gangen i en begrenset tidsperiode. Med en løpende produksjonsvirksomhet som åpner opp huset fra innsiden, ønsker W17 å stimulere kunstnerisk energi og nyproduksjon.

 

Share →