Kunstnernes Hus Kino
LØRDAG 30. september kl. 19:00

Billettlink her.
Billetter kan også kjøpes ved inngangen.

The Square
Svensk 2017/Lengde: 2 t 22 min /Regi: Ruben Östlund

Om filmen:I et ønske om å få oppmerksomhet rundt en ny kunstutstilling på ett av Stockholms samtidskunstmuseer, hyrer kuratoren Christian (Claes Bang) inn et pr-byrå som er villig til å gå ekstremt til verks for å få en reklamefilm til å lykkes viralt. Ruben Östlunds satiriske gullpalmevinner fra årets Cannes-festival er et urovekkende, tvetydig og spektakulært overraskelsesmoment av en film.

Om regissøren

Ruben Östlund begynte opprinnelig med skifilmer på slutten av 90-tallet, men har også regissert dokumentarene «Låt dom andra sköta kärleken» (2001) og «Familj igjen» (2002).
Östlund har siden blitt kjent for sine dramafilmer som benytter dokumentariske virkemidler, gjerne om barn og moral som er basert på virkelige hendelser. Han har fått en stor tilhengerskare og vakt debatt med filmene «De ufrivillige» (2008), «Play» (2011) og «Turist» (2014).
«Play» vant Séance «Coup de coeur» i Cannes, og «Turist» vant Un Certain Regard Jury Prize. Östlund har også vunnet en rekke andre internasjonale filmpriser.

Med: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary og Christopher Læssø.

 

Share →