SKISSEN-omslag-TB-2

 

Kunstnernes Hus 5. november 2016 – 3. januar 2017
Johanne Hestvold
Mikael Lo Presti
Olve Sande

 

Vernissage lørdag 5. november 2016 kl. 14.00

 

TEGNEBIENNALEN 2016: SKISSEN

Annethvert år arrangerer Tegnerforbundet Tegnebiennalen, en arena for visning og formidling av samtidskunst med forankring i tegning. Hver biennale har et eget tema, og skifter med dette form, innhold og visningssteder. Første Tegnebiennale ble arrangert i 2002 og er i år et omfattende samarbeidsprosjekt med alle sine kunstnere, gallerier og involverte.

Tegnebiennalen 2016 har tema SKISSEN og er kuratert av kunstneren Elise Storsveen.

Biennalen vil vise arbeider fra 51 kunstnere fordelt på 11 visningssteder, samt en autonom 12. utstilling; En kollektiv psykogeografisk guide til Oslo, kuratert inn som et helt prosjekt av de tre kunstnerne: Ottar Karlsen, Ida Madsen og Eirik Senje.

Tegnebiennalen 2016 presenteres som en tankehaug snarere enn en tankerekke. Her er ingen kronologi eller klar fortelling, ingen start eller slutt. Man kan begynne hvor som helst – se gjerne alle, eller bare noen av utstillingene.

Biennalen viser selvsagt mye tegning på papir, men også andre teknikker som skulptur, tekstilarbeider og tresnitt. Alt innenfor rammen av temaet ‘skissen’.

Tegnebiennalen åpner fredag 23. september kl. 18 på Tegnerforbundet, Galleri LNM, SOFT galleri, Galleri Format og Norske Grafikere.

 

KUNSTNERNES HUS 05.11. – 03.01.

Til utstillingen på Kunstnernes Hus har vi invitert tre yngre kunstnere til å ta utgangspunkt i Kunstnernes Hus. Vi har ønsket et nytt blikk på denne kjente bygningen, som en form for motsats til en historisk og arkivbasert vinkling, fordi dette huset i nesten hundre år har hatt og har en stor betydning både som visningssted for norsk og internasjonal kunst og sosialt samlingssted. Det vil si at vi får tre stedsspesifikke verk som både handler om det konkrete huset, dets historie og som lages i forhold til rommet og plassen de er tildelt. Mikael Lo Presti jobber med malerier som tar for seg Per Krohgs takmural med hovedvekt på motivene og innholdet, Johanne Hestvold vil vise et prosjekt med utgangspunkt i husets materialer og Olve Sande har tegnet forestilte vinduskutt og døråpninger på vindsperre.

Tegnebiennalen 2016: Skissen: Kunstnernes Hus
 
Les mer om de ulike utstillingene: 
Tegnebiennalen 2016

Kontakt:
Kurator Elise Storsveen: tegnebiennalen2016@gmail.com Tlf.nr.: 928 66 685
Tegnerforbundet: info@tegnerforbundet.no Tlf.nr.: +47 22 42 38 06
http://www.tegnerforbundet.no/tegnebiennale/

 

 

 

Share →