Kunstnernes Hus er en kunstnerstyrt, uavhengig stiftelse som fremmer kunstnerisk frihet, faglighet og kvalitet gjennom produksjon og visning av norsk og internasjonal samtidskunst.

Vi formidler et variert, aktuelt og sterkt kvalitativt kunstfaglig program til et bredt publikum gjennom utstillinger, filmvisninger, seminarer og øvrige kulturarrangementer, og er en sosial møteplass for kunstnere, kulturarbeidere og publikum.

Stiftelsen Kunstnernes Hus ble opprettet av norske kunstnerne i 1930, etablert i egenfinansiert bygning i Wergelandsveien 17 i Oslo sentrum. Bygningen er tegnet av arkitektene Gudolf Blakstad og Herman Munthe-Kaas, og har en sentral posisjon i norsk arkitekturhistorie som et av de fremste eksempler på nordisk funksjonalisme.

Kunstnernes Hus har også en restaurant drevet av Lofthus Samvirkelag, kunstbokhandelen Torpedo, et elevgalleri i regi av Kunstakademiet KHIO, et atelierprogram for nyutdannede kunstnere i samarbeid med Fondet for Kunst og Designstudenter KHiO, en kinosal og det kunstnerdrevne mikrobryggeriet Dronebrygg.

Kunstnernes Hus voktes av to løver utført av Ørnulf Bast i 1931, som symboliserer frihet og kreativitet.