Kunstnernes Hus Kino
SØNDAG 10. september kl. 18:30

Vi inviterer til visning av den prisbelønte norske dokumentaren «Nowhere to hide» og samtale mellom filmens regissør Zaradasht Ahmed og filmskaper Margreth Olin.

Billettlink her.
Billetter kan også kjøpes ved inngangen.

Nowhere to hide
Norsk 2016/Lengde: 1 t 26 min /Regi: Zaradasht Ahmed

Om filmen:
Sykepleieren og firebarnsfaren Nori Sharif jobber og bor i Jalawla i Irak, mens krigen der eskalerer. Dette er den første norske filmen som har vunnet hovedprisen på den respekterte dokumentarfestivalen IDFA. «Det finnes filmer som er fantastiske å se, og filmer som verden behøver å se. Denne filmen er begge deler.», uttalte juryen.

Om regissøren:
Regissør og fotograf Zaradasht Ahmed er en kurdisk / norsk filmskaper. Han er født og oppvokst i Nord-Irak. Hans tidligere arbeid inkluderer den prisbelønte «Veien til Diyarbakir” (nominert til Prix Europa 2011) og «Fata Morgana” (for SVT). Zaradasht har mange års erfaring med dokumentarfilmopptak i Midtøsten, Nord-Afrika og Asia, samt å trene lokalbefolkningen i egen dokumentasjon. Nowhere to Hide er hans nyeste film. Siden den vant hovedprisen på den prestisjefulle IDFA i November 2016, har den vært en kritikerrost festival-favoritt, vist på over 50 festivaler og vunnet over 10 anerkjente priser verden rundt. I August 2017 vant den i tillegg Amandaprisen for beste norske dokumentarfilm.

“Det engasjerer og oppfordrer til refleksjon[.]”
– Natt og Dag, April 27th 2017

“Det Nori lykkes i å vise, er at alt blir verre for de sivile.”
– Kulturkritikk, March 20th 2017

Share →