Natalie Price Hafslund
13. april – 20. mai

Fredag 13. april ønsker UKS hjertelig velkommen til åpningen av Natalie Price Hafslunds soloutstilling CLEAN CRIMINAL. Utstillingen er en del av en serie presentasjoner som tar i bruk både de nylig renoverte lokalene til UKS, samt en del av Kunstnernes Hus.  I sin kunstneriske praksis utforsker Hafslund grensene mellom det som anses å være «normalt» på den ene siden og et psykotisk ytterpunkt på den andre. Hun bestrider nedarvede sosiale vaner og kontinuerlig maktmisbruk – ofte gjennom å sammenblande brutale gester eller kroppslig avfall med sitater fra kulturhistorien.

Et eksempel på dette er en serie CoBrA-inspirerte malerier hvor Hafslund blander sine egne hårfjernings-strips med tykke lag av oljemaling.  En tilsiktet ødeleggelse er et viktig virkemiddel hos Hafslund. Gjennom å bryte ned materialer til sine nullpunkter, slipper hun løs ufrivillige, tvungne og irrasjonelle bevegelser: En kalkulert handling på veien til å bli kriminell. Den ene delen av resultatet er en serie forslåtte lerreter omgjort til vakre malerier, som vises på Kunstnernes Hus.  På den andre siden innebærer dette opprøret kommentarer rettet mot en kapitalistisk rasjonalisering av den (kvinnelige) kriminelle kroppen og dens eierskap over seg selv.

På UKS presenterer Hafslunds utstilling dermed performative skulpturer og nye videoverker som leker med spenningen mellom dårlig oppførsel, det å føle seg dårlig og det å bli klinisk kategorisert som følger av dette – gjennom psykiske lidelser og fengsling. Dette mellomstadiet inkluderer bilder av padder som penetrerer paier, en ustoppelig, automatisert støvsuger ikledd en jakke i glitrende «lakseskinn», en utskrift av kunstnerens rulleblad som stadfester at hun er egnet til å arbeide som barnepasser, samt et sort-hvitt filmklipp hvor en pappmasjé-modell av Woody Allen blir skutt i stykker av kunstneren selv.

*Hafslund (f. 1987, Devon, Storbritannia) bor på Themsen i London. Hun har en mastergrad fra The Royal College of Art (RCA) i London, og har også studert ved Mountain School of Arts i Los Angeles. Tidligere utstillinger og prosjekter inkluderer Yellowed Minds på C-o-m-p-s-i-t-e, Brussels (2016), Death by Coffee Chalton på Chalton Gallery London (2016), Tarantellegra på Hester, New York (2016) og I have No Mouth and I must Scream på Cell Projects, London (2017).

Share →