bilde-toni-erdmann-2Foto: Arthaus

MIN PAPPA TONI ERDMANN
Original tittel: Toni Erdmann
Regi: Maren Ade
Lengde: 162 min
Produksjonsår: 2016

Winfried ser ikke mye til sin karrierefokuserte og travle datter Ines. En dag bestemmer han seg for å dra på overraskelsesbesøk. Men det byr på utfordringer når han, i overkant eksentrisk og tullete, invaderer livet hennes uten forvarsel. Det blir ikke bedre når hans alter ego Toni Erdmann dukker opp. Ingenting holdes tilbake, men Ines tar utfordringen. Dess lengre de drar spøken, dess nærmere kommer de hverandre i all galskapen. Kanskje faren fortjener en plass i livet hennes likevel?
MIN PAPPA TONI ERDMANN er et spenstig og lekent drama om en generasjon som har sviktet foreldrenes verdier. Filmen vakte stor begeistring både blant anmeldere og publikum da den hadde verdenspremiere i Cannes.

 

jinbfxo4Foto: Arthaus

Maren Ade (f. 1976) er tysk regissør, manusforfatter og produsent. Hun bor i Berlin der hun underviser i manusskriving på Film Academy Baden-Württemberg i Ludwigsburg. Sammen med Janine Jackowski og Jonas Dornbach driver hun produksjonsselskapet Komplizen Film. Regissør Maren Ade er mest kjent for det norske kinopublikummet for sin spillefilm ALLE ANDRE fra 2009.

 

 

 


 

 

 

Share →