Statens  124. kunstutstilling tar bolig i Kunstnernes Hus i perioden 10. september – 09. oktober. Høstutstillingen administreres av Norske Billedkunstnere (NBK). Høstutstillingen er åpen hver dag mellom 11 – 18.
For mer informasjon, kontakt NBK på telefon 22 59 40 60 eller e-post: post@billedkunst.no

Siden 1882 har Høstutstillingen, bortsett fra fire år under den 2.verdenskrig, vært en årlig begivenhet.I år søkte hele 2 221 kunstnere. Av disse kom 244 videre til juryens andre bedømmelse. Avsluttende juryering viser at 93 kunstnere kan glede seg over at deres verk er representert på årets utstilling. Til sammen viser utstillingen 116 arbeider.

 

Den nasjonale jury er i år representert ved Arne Revheim (leder), Sissel Palmstrøm, Jon Gundersen, Line Halvorsen, Ingeborg Kvame og Ellen Karin Mæhlum. I en måned har juryen arbeidet med utvelgelse og utstillingsdesign. Høstutstillingen har fri innsendelse, alle som ønsker kan søke.

Priser

HØSTUTSTILLINGSPRISEN- BKHs kunstpris. Kunstprisen har til formål å synliggjøre Høstutstillingens betydning for norsk samtidskunst. Prisen på kr. 100 000,- skal gå til en kunstner som deltar på Høstutstillingen med det verk som ansees som mest betydningsfullt.
Vinner 2011: Aurora Passero for verket Fan Their Hearts, Inflame Them More.

Norske Kunstforeningers Pris/Debutantprisen Høstutstillingen.
Prisen er på 50.000 kroner og skal tildeles en debutant på Høstutstillingen.
I samarbeid med Norske Kunstforeninger får prisvinneren avholde en utstilling som skal vises i et utvalg av kunstforeninger i Norge.
Vinner 2011: Serhed Waledkhani for videoarbeidet Flukt.

FineArt // Kunstklubben gir en pris på kr. 25 000,- til ”et verk som utpeker seg på Høstutstillingen som nyskapende, i tråd med tiden eller som reflekterer spesielle hendelser”.
Vinner 2011: Kari Steihaug for verket Etter Markedet.

Den Franske Pris
Prisvinneren mottar et 3-måneders opphold i Frankrike med atelier og bolig i Cité internationale des Arts i Paris,i tillegg til et stipend og franskkurs på det franske kultursenteret i Oslo.Utvelgelsen besørges av en fransk ekspert – utstillingsansvarlig, galleribestyrer eller museumskurator -i samarbeid med CulturesFrance. Personen velges av Det franske kultursenter og inviteres av norske kunstforeninger.
Vinner 2011: Stine Wexelsen Goksøyr for videoverket Hud og hår, del én.

Omvisninger

Offentlige omvisninger mandag og torsdag kl. 17.00 for alle som har løst inn billett.

Gruppeomvisninger
Skoleklasser: 500,- pr. gruppe, kr. 30,- pr. elev
Bedrifter / foreninger: 950,- pr. gruppe, kr. 60,- pr. pers.
For lukket omvisning kontakt: post@billedkunst.no og  22 59 40 60

Share →