11. september – 10. oktober 2010

Boom! II, Annar Bjørgli

Høstutstillingen arrangeres av Norske Billedkunstnere og baserer seg på fri innsendelse. Årets utgave av Statens Kunstutstilling består av 85 kunstnere og 100 verk. Høstutstillingen i år setter søkelys på kunstnere som har tilholdssted utenfor landets grenser. Utstillingen viser hvordan disse kunstnerne jobber med en estetikk som vi ikke ser så mye av i den norske kunstscenen til vanlig. For dem er Høstutstillingen en sjanse til å komme seg inn i og få vist seg i den norske scenen.

 

Utstillingen byr for første gang på installasjonsvideo. Det vil også vises to performancer i løpet av utstillingsperioden. Den nasjonale jury har i år bedømt 4762 arbeider fra 1842 søkere, noe som er ny rekord.

Høstutstillingen samarbeider i år med en rekke institusjoner hvor man viser et utvalg av videokunsten. Trondheim Kunstmuseum/ Gråmølna, Sørlandets Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum, Bergen Kunsthall/ Landmark, KINOKINO i Stavanger og Galleri Svalbard.

Den nasjonale jury 2010 består av Line Halvorsen, Ingeborg Kvame, Arne Revheim, Jon Gundersen, Ellen Karin Mæhlum og Sidsel Palmstrøm.

Åpningstider:

Alle dager 11.00 – 18.00

 

For avtaler om omvisning og mer informasjon, ta kontakt med Høstutstillingen:

Telefon: 22594060 eller e- post: hostutstillingen@billedkunst.no

www.hostutstillingen.no

Share →