HEART OF A DOG
Tittel: Heart of a Dog
Original tittel: Heart of a Dog
Regi: Laurie Anderson
Lengde: 76 min.
Produksjonsår: 2015

Man trenger ikke å være hundeelsker for å la seg fascinere av Laurie Andersons personlige og hjertevarme filmessay om menneskets beste venn. Det som i utgangspunktet er en fortelling om hennes avdøde, pote-malende og pianospillende terrier Lolabelle, rommer en strøm av refleksjoner rundt eksistensielle temaer som kjærlighet, drømmer og tap, og ettervirkningene av terrorangrep.
 
Nesten 30 år etter hennes forrige spillefilm Home of the Brave, er avantgarde-musikeren og filmskaperen Laurie Anderson tilbake med en film som ikke lar seg kategorisere. HEART OF A DOG befinner seg et sted mellom et lekent dikt, en nydelig komposisjon og et vakkert kunstverk – mellom drøm og virkelighet.

2Foto: Abramorama/HBO Documentary Films

Laurie Anderson er en banebrytende amerikansk kunstner som opererer i grenselandet mellom komposisjon, tekst, performance, film og teknologi. Blant Andersons mest kjente performancearbeider er Duets on ice (1975), United States (1981) og konsertfilmen Home of the brave (1986). Singelen O Superman (1981), opprinnelig en smal utgivelse, havnet på 2. plass på den britiske hitlisten og bidro til hennes store gjennomslag utenfor kunstverdenen.

Laurie Anderson i samtale med kunstnerisk leder for nyMusikk, skribent og programleder i BBC Radio 3 Anne Hilde Neset. Før visning av filmen Heart of a Dog. Kunstnernes Hus Kino, 20. november 2016. Foto: Mimsy Møller

 

Share →