Georgia Gardner Gray
CONCORDE

27. oktober — 26. november 2017
Åpning: Fredag 27 oktober, kl. 19:00 på UKS

Sted:
UKS, St. Olavs gate 3, Oslo
Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, Oslo

Performancer:
Fredag 27. oktober, kl. 21:00
Lørdag 28. oktober, matinée kl. 15:00
Lørdag 28. oktober, soirée kl. 19:30

UKS er stolte av å presentere CONCORDE, Georgia Gardner Grays første soloutstilling i Skandinavia. Høsten 2017 markerte starten på en serie med UKS-soloutstillinger som både benytter seg av UKS’ egne fasiliteter, samt Kunstnernes Hus — et grep som muliggjør utforskning av svært ulike deler av den aktuelle kunstneriske produksjonen.

Først ut i serien med såkalte «dobbeleksponeringer» er den amerikanske, Berlin-baserte maleren, skulptøren og tidvise manusforfatteren Georgia Gardner Gray (f. 1988). I hennes todelte utstilling, CONCORDE, forvandler Gray førsteetasjen på Kunstnernes Hus til en black box med en tilnærmet 1:1-modell av det ikoniske, skulpturelle karosseriet til den supersoniske turbojeten — Concorden. Dette fungerer også som scenografi for et scenekunstverk som fremføres i åpningshelgen. Stykket inkluderer ni internasjonale aktører og er den seneste i rekken av absurde do it yourself—satirer skrevet av Gray selv — deriblant Precious Provincials, et verk som først ble vist på Kunstverein i Hamburg tidligere i år, samt Schaumstoffladen (vist på Acud Gallery i Berlin i 2016), hvor hun alltid utelukkende brukte ufaglærte venner og kollegaer som skuespillere.

Simultant vil UKS’ flombelyste lokaler tilby en kontrasterende kontekst for en ny serie malerier og en større installasjon med sølvfolieinnpakkede møbler og pleksiglass-vitrineskap med samleobjekter. Utstillingen på UKS dreier seg rundt Grays lekne tilnærming til maleri som et sted for henne selv å «performe» og videre more tilskuere med sine ofte hysteriske, groteske og dekadente kontemporære subjekter — billedgjort med en kraftig fargepallett.

Gjentakende temaer i Grays utstilling er status og ensomhet. Aksellerende neoliberale økonomier skaper i dag enorme forskjeller mellom de superrike — medlemmene av verdens 1 % som kan klyve om bord i Concorden — versus de resterende 99 %. I Grays verden har disse hierarkiene ringvirkninger, og skaper distanse selv i mellommenneskelige og intime relasjoner. En distanse som også blir tydelig i et (Concorde-kjapt) høyhastighetsjag etter berømmelse innenfor billedkunsten.

——

Biografi:

Georgia Gardner Gray (f. 1988, USA) er basert i Berlin og ble uteksaminert fra Cooper Union for the Advancement of Science and Art med en bachelorgrad i kunst i 2011. Tidligere utstillinger og prosjekter inkluderer deltakelse i gruppeutstillingen Monday is a day between Tuesday and Sunday ved Tanya Leighton Gallery i Berlin (2017), soloutstillingene og scenekunstverkene Precious Provinicals ved Kunstverein i Hamburg og Schaumstoffladen ved Acud macht Neu i Berlin (2016). Gray har også deltatt i presentasjonen New Theater: Selected Plays ved Whitney Museum of American Art i New York (2015) og i gruppeutstillingen The Pipe at the Gates of Dawn, kuratert av Grayson Revoir, ved Jan Kaps Gallery i Cologne (2015). Kommende utstillinger inkluderer blant annet en soloutstilling ved Croy Nielsen i Wien og en gruppeutstilling som del av ‘CONDO’ ved Bodega i New York.

Utstillingen er støttet av Goethe-Institut og Croy Nielsen.