29. juni – 14. september, 2017

I sommer åpner en utstilling med abstrakte malerier av Jorunn Hancke Øgstad i Husets foajé.

Kunstneren konsentrerer sitt virke rundt en utforsking av det abstrakte maleriet. På en leken og poetisk måte undersøker hun maleriets muligheter gjennom å manipulere maleriske teknikker, anvende utradisjonelle materialer og jobbe spesifikt med rom og arkitektur. Grepene utfordrer problemstillinger og konsepter den kanoniserte malerihistorien bygger på. Maleriene finner et språk som har gjenklang i denne historien. I et rom frigitt fra referanserammene som følger form og farge forsøker maleriene hennes også å åpne opp for en subjektiv opplevelse av billedspråket alene.

Utstillingen viser et utvalg fra Screen Sequence Series laget i New York i 2015.

Jorunn Hancke Øgstad (født 1979) bor og arbeider i Oslo og Los Angeles, USA. Hun er utdannet med MFA fra KHIO og LHI, Reykavik, Island. Øgstad har blant annet stilt ut på UKS (Oslo), Kristiansand Kunsthall, QB Gallery (Oslo), RH Contemporary (NYC), El Parche (Bogotá, Colombia), Lynx (Oslo), NoPlace (Oslo), Rake Visningrom (Trondheim) og på Podium (Oslo).

Foajéutstillinger gjennomføres i samarabeid med Advokatfirmaet DLA Piper Norway DA, og har pågått siden 2014. Jorunn Hancke Øgstads utstilling er den åttende i denne serien.

 

Share →