UTSTILLINGSÅPNING | UKS: Constance Tenvik - Myk Harnisk

Constance Tenvik | Myk Harnisk / Soft Armour

Åpning
Fredag 8. desember
Åpning, del 1 | 19:00 på UKS
Åpning, del 2 | 20:30 på Kunstnernes Hus
Konsert + DJ | 22:00 Jenny Hval og 23:00 DJ Jan Mayen på Kunstnernes Hus

Utstilling

9. desember 2017 – 28. januar 2018

Sted

UKS, St. Olavs gate 3, Oslo
Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, Oslo

UKS ønsker velkommen til åpning av Constance Tenviks flommende, nye produksjon Myk Harnisk fredag 8. desember fra kl. 19:00 på UKS og videre på Kunstnernes Hus fra kl. 20.30, med konsert av Jenny Hval og DJ-set av Jan Mayen.

Høsten 2017 markerte starten på en serie med UKS-soloutstillinger som både benytter seg av UKS’ egne fasiliteter og en sal på Kunstnernes Hus. Den andre ut i serien med dobbeltutstilling er tegneren, maskerade- og filmmakeren Constance Tenvik (f. 1990, NO, basert i Berlin og Oslo). Tenviks Myk Harnisk tar for seg et katastrofalt forsøk på å gjenskape en middelalderturnerning på et skotsk slott i Ayrshire i 1839. Denne gotiske dakapoen, navngitt «The Eglinton Tournament» etter initiativtaker Earl Eglinton, ble oversvømmet både av et voldsomt regnvær — som vanskeliggjorde mesteparten av de noble opptredene — samt det uventede oppmøtet på drøyt 100.000 tilskuere. I ettertid ble dette arrangementet stående som en milepæl for hva som skjer når fantasi og virkelighet ikke møtes.

Tenvik utforsker dette humoristiske paradokset av romantisk tilbakeskuende higen etter en svunnen tid (når man er fanget i sin egen tid). Hun skaper dermed en betimelig peker til samtidens konservative dragning mot en annen tidsepoke og nostalgisk folklore. Idet Tenvik invaderer den mannsdominerte ridderverdenen med sitt show(wo)manship, undersøker hun Eglintons oppblåste performance — hvor absolutt alt går galt. Gjennom tyggisfargede assemblage-skulpturer, figurative tegninger og levende bilder lager hun et sosialt karneval som refererer til skandinavisk undergrunnspop og feminisme fra 60- og 70-tallet.

Når: fre 08. des 2017 20:30 - 23:00
Kategori: