KUNSTNERSAMTALE | Eline Mugaas og Sandra Mujinga

Velkommen til kunstnersamtale mellom Eline Mugaas og Sandra Mujinga. Begge kunstnerne deltar i utstillingen Subjektiv.

Under samtalen vil de diskutere sine egne og hverandres arbeider med utgangspunkt i problemstillinger rundt fotografi, makt og selvfremstilling.

Sandra Mujinga (NO, f. 1989) ble uteksaminert fra Konsthögskolan i Malmö i 2015. Våren 2016 ble hun tildelt et av Sveriges største kunstnerstipend, Fredrik Roos-stipendet, som også sikret henne utstillingsplass på Moderna Museet i Malmö. Blant hennes nyere utstillinger er: Lovely Hosts, Mavra i Berlin, Real Friends på Oslo Kunstforening og gruppeutstillingen «Missed Connections» i Düsseldorf. Nå er hun aktuell med i gruppeutstillingen Subjektiv på Kunstnernes Hus.

Eline Mugaas (NO, født i 1969 i Oslo) er er kjent som en av Norges fremste kunstfotografer. Hun er utdannet ved Cooper Union for the Advancement of Science and Art i New York City. Hun har stilt ut sine arbeider i en rekke gallerier og museer i Norge og utlandet. Eline Mugaas mottok i 2017 Ulrik Hendriksen Ærespris fra Bildende Kunstneres Hjelpefond sammen med Elise Storsveen.
De samarbeider om prosjektet ALBUM, som er en del av fotoutstllingen Subjektiv. Her tar de utgangspunkt i funnet bildemateriale og presenterer et collageprosjekt som utforsker fotografiske skildringer av makt, kjønnsroller og omsorg.

 

Når: lør 25. nov 2017 14:00 - 15:00
Kategori: