KUNSTNERNES HUS KINO | Premiere: Paara av Goutam Ghosh og Jason Havneraas

En nitti år gammel, distré magiker ser tilbake på livet sitt, ute av stand til å skille mellom minner fra magien og minner fra virkeligheten.

Goutam Ghosh og Jason Havneraas begynte å jobbe med prosjektet PAARA i 2015, brakt sammen av deres felles interesse for motsetningene mellom humanisme og mystisisme. PAARA er filmet i Mahuadanr, Jharkhand, India, tidlig 2017, og er deres første kortfilm.

Etter visningen blir det en diskusjon om filmen med kunstnerne og Sara R. Yazdani. Yazdani er doktorgradskandidat i Medieestetikk ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Forhåndskjøp billett her
Billetter kan også kjøpes i døra før visning.

Spilletid: 35 minutter
Originaltittel: PAARA
Produsert: India/Norway
Produksjonsår: 2018
Tale: Engelsk (utekstet)
Visningsformat: DCP skannet fra standard 16mm film

PAARAs premiere sammenfaller med åpningen av Ghosh sin andre separatutstilling på Standard (Oslo), som åpner fredag 6. April.

 

Goutam Ghosh (f. 1979, Nabadwip, India) bor og arbeider i Santiniketan, India og Oslo, Norge. I arbeidene sine utforsker han spekulasjon og animasjon gjennom tegning, malerier og 16mm film. Ghosh benytter idéer om energi og bevegelse fra geo- og bioteknikk til å anskueliggjøre de styrende, indre mekanismene i ham selv og andre. Ghosh har en MFA fra Kunsthøgskolen i Oslo, Khio, og har vært vist hos blant andre; Standard (Oslo); Prosjekt 88, Mumbai; Renaissance Society, Chicago; David Zwirner, London; Galleria Raucci / Santamaria, Napoli; Podium, Oslo; Kunstnernes Hus, Oslo og The Centre Pompidou, Paris.

Jason Havneraas (f. 1978, Aberdeen, Skottland) bor og arbeider i Oslo, Norge. Gjennom prosjekter som bruker fotografi, video og film, fokuserer han på mellom-menneskelige relasjoner, og trossystemene som gjør dem mulige. Han jobber ofte i samarbeid med andre. Havneraas har en MFA fra Kunstakademiet i Trondheim, og hans arbeid har værtt vist hos blant andre; Fotogalleriet, Oslo; Museet for samtidskunst, Oslo; The National Portrait Gallery, London; INCA Institute, Detroit; Trøndelag senter for moderne kunst, Trondheim og Podium, Oslo. Inntil nylig var med å styre Noplace, et kunstnerdrevet utstillingsrom i Oslo, etablert i 2011.

Når: søn 08. apr 2018 18:00 - 19:30
Kategori: