KUNSTNERNES HUS KINO | MORGENBLADETFILMEN: «#Uploading Holocaust» av Udi Nir og Sagi Bornstein

Søndag 28.01.2018, kl. 18.00

MORGENBLADETFILMEN: «#Uploading Holocaust» av Udi Nir og Sagi Bornstein,

Regissører er Udi Nir & Sagi Bornstein. Udi Nir intervjues via Skype av Morgenbladets journalist Olaf Haagensen etter visningen.

Billettlink her

Billetter kan også kjøpes i skranken før visningen.

 

Om filmen: Siden slutten av 1980-tallet har israelsk skoleungdom reist til Polen for å besøke tidligere konsentrasjonsleire, massegraver, ghettoer og minnesmerker. Mens de siste overlevende etter Holocaust faller fra lager disse unge israelerne videoer fra reisene sine som holder minnet om de kollektive traumene i kjølvannet av masseutryddelsene levende.

Tenåringer, lærere og foreldre filmer vitnesbyrd, gasskammer og seremoni, så vel som selfie-scener og kvelder på hotellet. De redigerer sine versjoner av historien de får formidlet og deler klippene på nettet. Resultatet er et stadig ekspanderende arkiv på YouTube som nå teller mer enn 20.000 klipp.

#uploading_holocaust er en kuratert sammensetning av disse brukergenererte videoene. Filmen gir et unikt innblikk i hvordan en ny generasjon ser og opplever sin rolle i historien, samtidig som den avslører et bevegende og forstyrrende bilde av måten kollektive minner dannes i internettets-tidsalder.

 

 

 

Når: søn 28. jan 2018 18:00 - 21:00
Kategori: