KONSERT | STREIFENJUNKO & HÅVARD VOLDEN DOBBEL SLIPPFEST!

Håvard Volden og Streifenjunko feirer plateslipp med dobbeltkonsert på Kunstnernes Hus lørdag 27. oktober kl 20! Til denne eksklusive anledningen har Streifenjunko invitert med seg den eminente videokunstneren Kjell Bjørgeengen som også har laget coveret til Streifenjunkos nye plate.

Konsertstart: kl 20:00 (presis)
Inngang: 150 kr (kontant eller Vipps)

Håvard Volden er en norsk eksperimentell gitarist som bor i Oslo siden 2006. Han er kjent for samarbeidet med Jenny Hval siden 2008, og hans instrumentale noiserockjazz band Moon Relay. Han har også flere andre aktive prosjekter, som den svensk / norske elektroakustiske trioen Muddersten og en duo med den italienske percussionisten Carlo Costa. «Space Happy» er Håvard Voldens andre soloalbum.

De to musikerne vi møter i Streifenjunko er betydelige instrumentalister og improvisatorer og er med i en rekke prosjekter i ulike musikksjangere. Eivind Lønning (trompet, elektronikk) og Espen Reinertsen (saksofon, elektronikk) har spilt sammen i denne duoen siden 2006 og har således opparbeidet en særdeles intuitiv og god kontakt i sitt improviserte univers.

Kjell Bjørgeengen har i ei årrekkje vore ein av landets fremste videokunstnarar. Han byrja som fotograf på slutten av 1960-talet, men fokuserte seinare over mot videomediet. I 1982 reiste han til New York, og på The Experimental Television Center vart han kjend med nye teknikkar for bearbeiding av videobilde som braut med tradisjonell tv- og videoteknologi. I 1996 vart han tilsett som professor ved Statens Kunstakademi, med ansvar for undervisinga i nye digitale medie. Videoarbeida hans har vore presenterte i ei lang rekkje utstillingar i inn- og utland.

Når: lør 27. okt 2018 20:00 - 23:00
Kategori: No Categories