FILM OG PANELSAMTALE: The Square, kunsten og markedskreftene

Kunstnernes Hus Kino
SØNDAG 12. november kl. 14

Billettlink her.
Billetter kan også kjøpes ved inngangen.

Når et hipt reklamebyrå tar kontroll over markedsføringen av en kunstutstilling i Ruben Östlunds film The Square, stilles de ansatte ved institusjonen overfor et vell av dillemmaer og prøvelser.

Kunstnernes Hus Kino og Arthaus inviterer til filmvisning og panelsamtale om kunsten og markedskreftene. Hvilke utfordringer står kunstinstitusjonene ovenfor når kunsten skal gjøres samfunnsrelevant? Hva er mulighetene i møtet mellom kunst og markedsføring og hvem skal sette grensene?

Hør Boel Christensen Scheel, studieleder ved masterprogrammet «Kunst i samfunnet» på HiOA, Ingvild Krogvig, kurator ved avdeling Samtidskunst ved Nasjonalmuseet, billedkunstner Marthe Ramm Fortun og Aris Theophilakis, byråsjef for medie- og reklamebyrået Futatsu i samtale. Ordstyrer er Inger Merete Hobbelstad, film og teater-anmelder og fast kommentator i Dagbladet.

Program:
Filmvisning fra 14-16:30, panelsamtale fra 16:35 – ca 17:15.

The Square er årets Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat. Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media.

The Square
Svensk 2017/Lengde: 2 t 22 min /Regi: Ruben Östlund

Om filmen: Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum. Han er en skilt, men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker. Museets neste utstilling – The Square – er en installasjon om nestekjærlighet som skal oppfordre oss til å være ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det vanskelig å leve opp til egne idealer: Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en ekstrem kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian.

Om regissøren

Ruben Östlund begynte opprinnelig med skifilmer på slutten av 90-tallet, men har også regissert dokumentarene «Låt dom andra sköta kärleken» (2001) og «Familj igjen» (2002).
Östlund har siden blitt kjent for sine dramafilmer som benytter dokumentariske virkemidler, gjerne om barn og moral som er basert på virkelige hendelser. Han har fått en stor tilhengerskare og vakt debatt med filmene «De ufrivillige» (2008), «Play» (2011) og «Turist» (2014).
«Play» vant Séance «Coup de coeur» i Cannes, og «Turist» vant Un Certain Regard Jury Prize. Östlund har også vunnet en rekke andre internasjonale filmpriser.

Med: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary og Christopher Læssø.

Når: søn 12. nov 2017 14:00 - 17:30
Kategori: