EKSTRAVISNING KUNSTNERNES HUS KINO | The Killing of Sacred Dear

Kunstnernes Hus Kino
Lørdag 2 des. kl. 19:00.

Steven, en karismatisk kirurg, blir tvunget til å gjøre et umulig offer etter at tenåringen han har adoptert ikke er den han trodde. Et besnærende og konsentrert horrormysterium fra regissøren bak blant annet kritikerroste Dogtooth og Lobster.

UK/ Irsk 2017 / 2 t 1 min /Regi: Yorgos Lanthimos

Billettlink her
Billetter kan også kjøpes ved inngangen.

Om regissøren
Yorgos Lanthimos ble født i Athen, Hellas. Han har regissert en rekke dansevideoer i samarbeid med greske koreografer, i tillegg til tv-reklame, musikkvideoer, kortfilmer og teateroppsetninger.
Kinetta, hans første spillefilm, fikk svært gode kritikker på filmfestivalene i Toronto og Berlin. Hans andre langfilm Dogtooth, vant Un Certain Regard-prisen på 2009-filmfestivalen i Cannes, etterfulgt av en rekke priser på festivaler over hele verden.
Det ble nominert til beste Oscar for utenlandske språkfilmer i 2011. Alps vant Osella for beste manus på 2011 Venezia filmfestival og beste film på Sydney filmfestival i 2012.
Hans første engelskspråklige spillefilm The Lobster ble presentert i konkurranse på den 68. Filmfestivalen i Cannes der den vant juryens pris. I 2017 ble det nominert til Oscar for beste originalmanus.
The Killing of a Sacred Deer er hans femte spillefilm. Den ble vist første gang under 70. Filmfestivalen i Cannes der den mottok prisen for beste manus.

Når: lør 02. des 2017 19:00 - 21:00
Kategori: