Kunstnernes Hus | AGENDA: Fiksjon og offentlighet
AGENDA: Fiksjon og offentlighet

Agendaseminar på Kunstnernes Hus, i regi av KHiO

Hvordan og hvorfor brukes fiksjon som kunstnerisk og politisk strategi i offentligheten? Kunstner Morten Traavik og jurist Cathrine Grøndahl er invitert til å diskutere bruk av fiksjon og fakta i kunst og i juridisk praksis i en tid der den offentlige samtalen kretser rundt begreper som “alternative fakta”. Hvem har definisjonsmakt over spillet mellom fakta og fiksjon? Hva er publikums og offentlighetens rolle når slike spill iscenesettes? Traaviks innlegg tar utgangspunkt i hans prosjekt Århundrets rettssak på festivalen Barents spektakel i februar 2017 – en parallell iscenesettelse av det faktiske søksmålet som miljøorganisasjonene Greenpeace Norge og Natur og Ungdom har rettet mot den norske staten for brudd på Grunnlovens § 112.

Cathrine Grøndahl vil snakke om bruk av fiksjon i retten, rettens funksjon i offentligheten og rettssalen som iscenesatt, offentlig rom. Programmet vil også inneholde en samtale mellom Traavik og Grøndahl.

Agenda 31. mars er arrangert av masterstudenter i Kunst og offentlige rom ved Kunsthøgskolen i Oslo, som også vil delta med performance og prosjekter knyttet til temaet.

PROGRAM

12:00 Velkommen ved Ellen Aslaksen, dekan ved Avdeling kunst og håndverk og Hild Borchgrevink, masterstudent i kunst og offentlige rom
12:15 Om ÅRHUNDRETS RETTSSAK ved Morten Traavik
12:45 Laksespelet – allmenningens tragedie (hørespill)
13:00 Om fiksjon og fakta i jus ved Cathrine Grøndahl
13:30 (lydverk) Margrethe Pettersen
13:45 Pause. Hvem er redd for den store stygge (video) Nicolas William Hughes
14:15 Performance. Nina Krogh og Rodrigo Ghattas
14:20 Ættesang. Søssa Jørgensen og Karolin Tampere
14:30 Samtale. Morten Traavik, Cathrine Grøndahl, Bo Krister Wallström, Søssa Jørgensen. Moderator: Hild Borchgrevink
Diskusjon
15:15 Epilog. Kjetil Kristensen
15:30 Slutt. Publikum inviteres til åpning av utstillingen MOAN på Kunsthøgskolen i Oslo.

 

Når: fre 31. mar 2017 12:00 - 16:00
Kategori: