«ALL THAT IS SOLID MELTS INTO AIR»

Om krefter i arkitekturen.

Arkitekturfilm Oslo 2017, siterer Karl Marx og ønsker med det å synliggjøre krefter som påvirker arkitekturen. Verdener skapes og verdener forfaller. Før naturkreftene tar dem tilbake, handler det meste om penger.

Velkommen til Arkitekturfilm Oslo 2017. Programmet i 2017 består av filmer med betydelig kunstnerisk, innholdsmessig og estetisk kvalitet. Som i 2016 utgaven av festivalen har flere filmer Norgespremiere. Arkitekturfilm finner sted på Cinemateket, DOGA, Kunstneres Hus og Galleri ROM fra 3. februar – 5. februar 2017.

 

Lørdag 4. februar 2017 Kl. 17:00 Kunstnernes Hus Kino
Double Happiness
(Østerrike 2014) 75 min / Regi: Ella Raidel / Aldersgrense: ALLE

Filmen henviser til den kinesiske forestillingen om at lykken dobles når nygifte forenes til evig liv sammen i samme rom. Ella Raidel valgte dette vakre, optimistisk bildet som tittel for sin første lange dokumentarfilm. Med empati og stil skildrer filmen oppføringen av en kopi av den østerrikske turistattraksjonen Hallstadt som et boligprosjekt i Shenzhen. Filmen forteller hvordan Hallstadt i hemmelighet ble kopiert og om motivasjonen for å bygge en replika av denne eventyrbyen i en storby med verdens raskest økende befolkning. Her utfolder det seg en dublert lykke i parallelle verdener av original og kopi, det konkrete og fiksjon, drøm og virkelighet.

Kjøp billetter her.

http://arkitekturfilm.no/Double-Happiness

http://arkitekturfilm.no/

 

Share →