Hun har solid erfaring fra Londons kunstscene og viser en unik evne til å lage nyskapende prosjekter som setter kunsten på dagsorden. Den nye sjefen på Kunstnernes Hus er Anne Hilde Neset.

– Kunstnernes Hus har et historisk sus og kan romme en type tverrkunstnerisk tenkning som er mangelvare i Oslo. Det kan vise frem flere kunstformer på en gang og har evnen til å undersøke temaer fra forskjellige vinkler – utstillinger, film, samtale og musikk. Jeg ser det som et sted for kulturell utforskning, for utveksling og skapning av meninger, hvor det er gøy og viktig å være, uttaler Neset.

– Med henne bygger vi videre på det Kunstnernes Hus alltid har vært: et vitalt møtested med nyskapende kunstutstillinger og en inviterende holdning til et større kunstfelt. Med ny kino og restaurant er utgangspunktet som skapt for en direktør av Anne Hilde Nesets kaliber, sier styreleder ved Kunstnernes Hus Yngvild Færøy.

Stillingen som direktør ble utlyst i midten av oktober 2016 og det har vært knyttet stor spenning til hvem som kom til å få jobben i det norske kunstmiljøet. Direktøren tiltrer i stillingen fra og med juni 2017.

-Med sin kunstfaglige integritet, er Anne Hilde Neset en kurator og formidler som vil kunne sette kunsten på dagsorden, sier Færøy.

Anne Hilde Neset (f. 1973) er i dag kunstnerisk leder for nyMusikk. Hun har bodd i London i 18 år. Der har hun vært redaktør og partner i det toneangivende magasinet The Wire og er i tillegg programleder for Late Junction på BBC Radio 3. Hun etablerte Electra, et produksjonsselskap for samtidskunst, og initierte samarbeidsprosjekter med blant andre Tate Modern, Barbican og Serpentine Gallery. Neset har arbeidet med internasjonalt anerkjente kunstnere som Christian Marclay, Carsten Nicolai, Kim Gordon, Tony Oursler, Camille Norment og Diamanda Galas.

I nyMusikk har hun innledet samarbeider med blant annet Nasjonalmuseet, Henie Onstad Kunstsenter, Munchmuseet og Kunstnernes Hus. Der har hun også etablert musikkfestivalene «Only Connect» og «Off The Page».

Neset er en attraktiv foredragsholder nasjonalt og internasjonalt innenfor kunsthistorie, skrivekunst og samtidskunst; blant annet ved Massachusetts Institute of Technology (MIT, Boston), California College of the Arts, Tate Modern, University of Arts (London), Barbican Centre, Westminister University, Kunsthøgskolen i Oslo (KhiO) og Kunsthøyskolen i Bergen.

Hun har en mastergrad i Visual Culture med fagområdene kunsthistorie, estetikk, politisk teori og sosiologi.

For intervju, portrettbilder eller mer informasjon kontakt:
Informasjonsansvarlig på Kunstnernes Hus Kristine Kleppo: kk@kunstnerneshus.no mob: 473 74 123

 

 

Foto: Christina Leithe Hansen